Olimme siis Messarissa ja kotiin tuomisena kaksi hylättyä (Titi on siis käynty nyt yli 30 näyttelyssä ja nämä ensimmäiset hylkäykset).Laitan tähän molemmat arvostelut ja beaglen rotumääritelmä. En tiedä lukeeko tätä kukaan, mutta jos nyt jotakin kiinnostaa niin tässä on yhdessä paketissa sitten koko juttu.

Lauantain arvostelu: 12.12.2009

Mycket feminin. Välbalancerad. Härligt uttryck. Mycket bra förhållande skalle. Näsparti. Bra hals och rygg. Något för kort bröstkorg. Sammanväxta öronlappar som ger att onaturligt veck och gör örat deformerad och av fel form. Bra pälsstruktur. P.g.a. öronen diskvaliferad.

Sunnuntain arvostelu: 13.12.2009

Erittäin hyvän tyyppinen. Hyvin liikkuva tasapainoinen narttu. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvät liikkeet. Korvassa rustottunut taite. Mistä syystä palkintosija on hylätty.

 

Sunnuntain arvostelu taisi muuten olla Titin tähän asti paras!!!

Sitten vielä se rotumääritelmä näistä korvista:

FCI:n 23.6.1987 hyväksymä beaglen rotumääritelmä, jossa  sanotaan:
"Korvat
pitkät, kärkiosastaan pyöreät, lähelle kirsun kärkeä ulottuvat, matalalle kiinnittyneet, ohuehkot, kauniisti poskenmyötäisinä riippuvat."

 

Tässä on sitten vielä kuva näistä "kuuluisista" korvista(nehän eivä haittaa koiran elämää millään tavalla). Lisäksi laitan vielä kuvan Titin jälkeläisestä, joita on kolme...yhdelläkään ei ole tällaisia korvia!

  

Jokainen voi siis itse vetää johtopäätöksiä on kyseessä hylkäävä virhe? Jos on niin miksi meidän Rita(kuva ala) ei saanut hylättyä liian lyhyistä korvista? Nehän eivät TODELLAKAAN ulottuneet lähelle kirsua!!! On se maailma kummallinen